امام کاظم علیهالسلام: « سیب، برای درمان چند چیز سودمند است:
- مسمومیت
- بلغمی که چیره شده باشد
- دفع سحر
- رفع جنونی که از جنیان باشد
در این موارد هیچ چیز منفعتش سریعتر از سیب نیست.»
📚 دانشنامه احادیث پزشکی، حدیث ۷۶۲
میتوانید از سیب به روشهای مختلف مثل میوه سیب، آب سیب، مربای سیب، چای سیب، خورشت سیب، عطر سیب بهره مند شوید:
🔹 برای رطوبت بخشی به بدن یکی از بهترین موارد خوردن یک لیوان آب سیب به همراه کمی روغن بادام شیرین، نیم ساعت قبل از غذاست.
🔹 برای تسکین حرارت کبد میتوانید رنده سیب و عرق بیدمشک را به نسبت مساوی با کمی عسل فالوده کنید و نیم ساعت قبل از غذا مصرف کنید.
🔹 یکی از آداب سیب خوردن، بوییدن سیب قبل از خوردن است.
امام باقر (ع): «هنگامی که خواستی سیب بخوری، ابتدا آن را استشمام و بو کن، سپس بخور زیرا در این صورت آنچه را که به روح تو ناراحتی و عارض شده ساکت میکند. »
پس از رایحه و عطر سیب بهرهمند شوید، چرا که عطر سیب هم مثل خود سیب، مقوی قلب، مغز، کبد، معده و دستگاه گوارش و موجب رفع ناراحتیهای عصبی، ترس، اضطراب، وسواس، عطش، دفع سموم، خوابآور، درمان سرماخوردگی و سرفه و گرفتگی صدا، ورم مفاصل و نقرس میباشد.
مزاج آن:
شیرینِ آن گرم، در اول و تر، در دوم و ترشِ آن، در اولِ دوم، سرد و خشک
همه اجزای درخت آن، سرد و خشک و برگ و ثمر آن با قوت تریاقیت ( سم زدایی)
خواص عمده این میوه آنقدر نیست که شما تصور میکنید...
بلکه در حدی است که هرگز نتوانید تصور کرد..!!
و از آن جمله اینکه شادی بخش بوده و رطوبت لطیف آن مقوی دماغ و دل و کبد است.
به علت داشتن مواد قلیایی، اسید اوریک خون را حل کرده و ترشحات غددی دهان را متعادل می سازد.
برای بیماران کبدی، معده و مجاری ادرار و سرفه های مزمن نافع است.
حافظه و مغز را تقویت نموده و برای امراضی مثل حصبه و اسهال و اسهال خونی مؤثر است. از مواد کانی مانند فسفر، کلسیم، برم ... غنی و اکثر ویتامین ها را دارا است..
برای بیماریهای مفصلی تجویز شده و سنگ های کلیه را دفع می نماید.
در معالجه تپش قلب، تنگی نفس و تقویت معده و اشتها آوری بی نظیر است.
یکی از مهمترین فواید آن درمان ریفلاکس و ترش کردن معده است.. اگر بلافاصله پس از غذا، رسیده شیرین آن خوب جویده و میل شود براحتی ریفلاکس را درمان میکند.. البته با پرهیز از ممنوعات عمومی و نیز خوراکهای تشدید کننده ریفلاکس؛
سیب پخته، سرفه خشک را برطرف می سازد. خواب آور بوده و برای گریپ و زکام و ریزش آب از چشم و بینی نافع می باشد.
سیب از تصلب شرائین و فشار خون و سکته های قلبی جلوگیری می نماید.
درمان کولیت های معده با سیب در ظرف دو روز انجام می گیرد.
آب سیب به طور کلی در جهت بازسازی قلب و معده و کبد و دفع سودای وسواس و سموم گیاهی و سم عقرب بسیار مؤثر و مسکن حرارت اضافی بدن انسان است.
شکوفۀ سیب با ترکیب داروهای مناسب در دفع اخلاط متعفن مؤثرو مربای آن به نام گل قند در تقویت قلب و مغز و قوای جنسی بسیار نافع و مجرب است..
امامصادق ع میفرمایند: ما اهل بیت تب را با سیب درمان کنیم..
همچنین یکی از بهترین روشهای درمان اسهال و استفراغ از منظر طب سنتی؛ درمان ساده و در دسترس همگان استفاده از آب سیب است که هم تامینکننده آب و الکترولیت است و هم مقوی معده و بندآورنده استفراغ و اسهال است.
پیشگیری از اسهال و استفراغ بسیار اهمیت دارد اما تا زمانی که علائم کمآبی و ضعف در بدن بروز نکرده است نباید نگران بود، البته کودکان نسبت به تغییرات بسیار حساس هستند و نباید تا زمان بروز ضعف یا کمآبی صبر کرد.
معده بعد از بیماری, دورهای از ضعف را طی میکند که نیازمند مراعات در حجم و قوام غذاهای ورودی است.
بنابراین شروع غذا خوردن بعد از اتمام علائم بیماری باید با غذاهای سبک و کمحجم و غیرمضر باشد
مثلاً غذاهای خیلی شیرین یا چرب میتوانند تشدیدکننده اسهال و مزید بر ضعف معده باشند.