علت حساسیت نوزاد به شیر چیه؟

مدیر

18 مهر 1403 - 11:01

در ابتدا باید عرض کنم که طبیعت و مزاج هر نوع شیر انسان و حیوان، سرد و تر است ولی هرچه چربی شیر بیشتر باشد گرمی آن نیز افزایش می یابد، و هرچه چربی آن کمتر شود، سردی آن بیشتر می شود. بنابراین اگر نوزادی با مصرف شیر مادر یا شیر گاو دچار علائمی همچون، کهیر، تهوع، قی(استفراغ)، خارش و التهاب در اطراف لب و دهان، تورم لب و گلو و زبان، سرفه، تنگی نفس و بیحالی شد، باید به غلبه ی صفرا در او پی برد.

 این غلبه می تواند هم در نوزاد وجود داشته باشد و هم در مادر نوزاد. در نوزاد به این جهت که در سن گرمی و تری قرار دارد و در مادر احتمالات زیادی وجود دارد، از این جمله که مزاج جبلی مادر گرم و خشک یا گرم و تر است، در فصل گرم و خشک که تابستان باشد به سر می برد، از تندی و شوری و تلخی و چربی و شیرینی در غذاهای خود زیاد استفاده می کند که اگر سن گرمی و خشکی با مصرف موارد مذکور همراه شود، در مادر غلبه ی صفرا پدید می آورد، وقتی غلبه ی صفرا در خون مادر زیاد شد، طبیعتاً شیر مادر نیز گرمتر می شود و این مسئله باعث غلبه ی صفرا در نوزاد شده و علائمی آزاردهنده برایش پدید می آورد.

پس در ابتدا باید مزاج مادر را اصلاح کرد، که اصلاح آن بستگی به شرایط مادر دارد و نباید بدون تشخیص اقدام به تجویز نمود، چراکه، درست است که شیر مادر گرم است ولی احتمال غلبه ی سردی در اندام تحتانی او نیز وجود دارد و اگر بخواهیم برای تعدیل شیر او از سردیها استفاده کنیم، میتوانیم موجب درد کمر یا پا در او شویم. ولی اگر سابقه درد کمر و پا و خواب رفتگی در اندام تحتانی ندارد و همینطور سزارین نکرده است میتواند از سردیهایی مثل سوپ و آش جو استفاده کند تا کمی شیرش به تعادل برسد.

ولی اگر مجبور به دادن شیر گاو به نوزاد شدین، حتما یک لیوان آب به سه لیوان شیر اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد و یک لیوان آب تبخیر شود، سپس بگذارید تا چربی یا همان سرشیر روی آن منعقد شود و چربی آن را بگیرید، سپس میتوانید به نوزاد بنوشانید.

 

پاسخ از: استاد صادقیان